Uusin versio ”Cura for BCN3D” 3D-tulostimen ohjausohjelmistosta

1.9.2020  Cura for BCN3D, ver 3.2.1.  Lataa asennustiedosto (Windows 64-bit)  Tiedostokoko n. 133MB, pakattu (ZIP).
[Muut kuin Windows 64-bit -käyttöjärjestelmät, lataa täältä.]

• Viipalointiohjemistoissa esiintyy yleensä melko paljon puutteita tai virheitä. Niinpä uusia versioita ilmestyy jopa muutaman viikon välein. Vaikket ihan uusinta versiota aina lataisikaan kun se ilmestyy, kohtuullinen päivitysväli on 3-6 kk.
  • Jos sinulla on jo entuudestaan uudehko Cura-versio, se ilmoittaa keskellä alhaalla, jos saatavilla on uudempi versio. Klikkaamalla sitä linkkiä saat saman tiedoston (tai jopa uudemman) kuin mitä jaetaan tällä sivulla.

Huom!  Jos sinulla on jo entuudestaan vanhempi Curan versio, asennuksen aikana ohjelma kysyy, poistetaanko vanha ohjelmaversio? Jos olet tehnyt Curaan räätälöityjä profiileja (kuten lisännyt uusia materiaaleja), ne häviävät lopullisesti jos poistat vanhan version. Älä siis poista sitä vielä, voit poistaa sen myöhemmin. Edes siinä tapauksessa, että jätät vanhan version koneeseesi, räätälöinnit eivät siirry automaattisesti uuteen versioon. Tee näin, jos haluat siirtää olemassa olevia räätälöintejä:

• Optio 1: Avaa vanha ohjelmaversio, mene valikkoon PreferencesConfigure Cura…Materials tai Profiles. Valitse sieltä Export, ja tallenna haluamaasi kansioon. Uudessa ohjelmassa valitse samasta valikosta Import, ja hae kansiosta. Tässä jokainen profiili/materiaali täytyy kopioida erikseen, joten tämä keino on käytännöllinen vain jos kopioitavaa on vähän.
  • Optio 2: Sulje Cura, ja kopioi seuraavien kansioiden sisältämät tiedostot
    C:\Users\[käyttäjätunnuksesi]\AppData\Roaming\BCN3D Cura\[vanhan version kansio]\quality
    C:\Users\[käyttäjätunnuksesi]\AppData\Roaming\BCN3D Cura\[vanhan version kansio]\materials
    →kansioon
    C:\Users\[käyttäjätunnuksesi]\AppData\Roaming\BCN3D Cura\[uuden version kansio]\quality
    C:\Users\[käyttäjätunnuksesi]\AppData\Roaming\BCN3D Cura\[uuden version kansio]\materials