CoLiDo 3D Pen LT -3D-kynä, sininen

59,00  (sis. ALV 24%)

Varastossa, toim.aika 1-2 päivää.

Varasto loppu

Kuvaus

CoLiDo 3D Pen LT

…nostaa piirtämisen uuteen ulottuvuuteen! Se on 3D-”piirtämiseen” tarkoitettu kynäpursotin. Sen avulla voit rakentaa 3D -esineitä joko pursottamalla ensin tason päälle tasokappaleen, nostamalla nämä 3-ulotteisiksi rakennelmiksi ja kiinnittää yhteen (aivan kuten piparkakkutalot!), taikka voit myös pursottaa suoraan ilmaan ja saada näin kolmannen ulottuvuuden. Näin pääset tekemään 3D-kappaleita ilman digitaalisen mallinnuksen taitoja ja ilman varsinaista 3D-tulostinta.

Ideoita kynän käyttämiseksi löytyy runsaasti Youtubesta, samoin tarjolla on runsaasti erilaisia piirustuspohjia, joilla voit helposti tehdä valmiita rakennuselementtejä. Niitä voit sitten yksilöidä loputtomasti omilla lisäyksilläsi.

3D-kynällä voit myös lisätä yksityiskohtia varsinaisella 3D-tulostimella tehtyihin kappaleisiin.Tällöin voit hyödyntää noin miljoonaa netistä löytyvää valmismallia, 3D-tulostaa sen ja jatkaa tulosteen jalostamista piirtämällä siihen 3D-kynällä. Tämä ei vaadi lainkaan digitaalisen mallin muokkaamisen osaamista, lisäksi saat kappaleeseesi väriä (yksivärisen 3D-tulosteen sijaan).

3D-kynä on erinomainen lahjaidea kaikenikäisille ihmisille! Tällä teet myös yksilölliset, taatusti ainutlaatuiset pikkulahjat (kuten avaimenperät).

CoLiDo 3D Pen LT on alhaisen lämpötilansa (n. 90°C sulatuslämpötila, suuttimen eristeen ulkolämpötila ainoastaan n. 60°C!) ansiosta huomattavasti muita vastaavia kyniä turvallisempi. Tämä tekee CoLiDo 3D-kynästä sopivan myös lapsille. Kynä käyttää myrkytöntä ja hajutonta, biohajoavaa PCL-muovia.

CoLiDo 3D Pen LT on erittäin kevyt – se painaa vain 50g! Helppo ja miellyttävä pitää kädessä. Laite saa virran USB-kaapelilla esim. matkapuhelimen laturista tai vara-akusta, tai esim. läppäristä.

Kynän rungon väreinä saatavilla vaalean sininen, vaalean vihreä ja pinkki.

 

CoLiDo 3D Pen LT kynään on saatavilla 9 erivärisen langan kokoelma (klikkaa kuvaa):

CoLiDo 3D Pen LT lisälangat 9 kpl
            CoLiDo 3D Pen LT lisälangat 9 kpl

Tavalliset 3D-tulostinten tulostuslangat eivät toimi tässä kynässä, sillä ne vaativat huomattavasti korkeamman sulatuslämpötilan. (190…220°C).

Turvallisuusseikkoja:
Muovien sulattamisessa voi syntyä näkymättömiä hiukkaspäästöjä, nanopartikkeleita. Näitä partikkeleita on ilmassa luonnostaankin, mm. liikenteen seurauksena, samoin niitä syntyy mm. ruoanlaitossa, tupakoinnissa ja monessa muussa ihmisen toiminnassa. Päästöjä on tutkittu jonkin verran varsinaisten 3D-tulostimien osalta, ja tehty havainto että päästöt ovat merkittäviä (teollisuumuovi) ABS:llä ja erityisesti korkeissa sulatuslämpötiloissa. Colido 3D Pen LT käyttää materiaalina PCL-muovia ja erityisen alhaisessa lämpötilassa sulavana laatuna (verrattuna kilpaileviin tuotteisiin), joten pidämme tuotetta päästöjen suhteen turvallisena. Turvallisuutta lisää se, että yleensä 3D-kynän käyttöaika on huomattavan lyhyt (varsinaisiin 3D-tulostusprosesseihin verrattuna). Mikäli käyttäjä haluaa lisätä varmuutta hiukkasturvallisuuden suhteen entisestään, voidaan 3D-kynän käyttöpaikan ilmankiertoa lisätä esim. pöytätuulettimen tai tehostetun tuuletuksen avulla.

Pakkauksen sisältö:
– 3D-kynä
– USB-kaapeli, n. 1,5 metriä
– Valkoista tulostuslankaa, n. 1,5 metriä (riittää ihan alkuun, mutta kannattaa samalla tilata lisää eri värisiä lankoja)

HUOM!

Laitteen mukana ei tule virtalähdettä eikä laitteessa ole akkua. Laitteen käyttämiseksi sinulla täytyy olla virtalähteenä joko
–  tietokoneen USB-portti
–  kännykän laturi micro-USB -liittimellä (tai irrallisella USB-johdolla)
–  vara-akku eli ns. powerbank

Saatat myös pitää...