3D-tulostuspalvelu

3D-tulostuspalvelu

Toimitamme sekä itse tulostamalla että yhteistyökumppaniverkostomme avulla 3D-tulostetut kappaleet (lähes) kaikista materiaaleista ja kaikilla tulostustekniikoilla. Oma tulostuspajamme sijaitsee Espoossa Leppävaaran ympäristössä, jossa tuotamme 3D-tulosteita FDM/FFF-tekniikalla.

3D-tulosteet soveltuvat parhaiten yksittäiskappaleisiin (prototyypit, jigit), mutta myös piensarjoihin (lopputuotteet). Sopivin 3D-tulostustekniikka määräytyy kappaleelle asetettujen vaatimusten mukaan. Hinnoittelemme tulostustyöt tapauskohtaisesti


Materiaalit:
– Muovit: PLA, ABS, PET-G, polyamidi (nylon), kuituvahvisteinen (lasikuitu, hiilikuitu) nylon, photopolymeerit, joustavat (kumimaiset) elastomeerit, PEEK, PAEK.
– Metallit: Pronssi, hopea, teräs (RST), kobolttikromi, titaani


Tekniikat: 
– Pursotus (FDM/FFF). Jopa 1500 x 1000 x 1500 mm kappalekokoon saakka, ja jopa 2,5 ltr (n. 3,5 kg PLA:ta) tunnissa -tulostusnopeuteen saakka (6mm suutin, 3mm kerroskorkeus).
– Materiaalin ruiskutus (Material Jetting)
– HP MultiJetFusion
– Valokovettaminen (SLA/DLP)
– Jauhepetitekniikka (Muovit: SLS.  Metallit: SLM ja EBM)

3D-tulostuspalvelu
100 kpl FDM-tulostettuja tukia

BMW:n sähköisen vetokoukun hammasratas 3D-tulostettuna

MUITA 3D-TULOSTUSPROJEKTEJA  (linkki)

Suomen 3D-ratkaisujen Facebook -sivu (joitakin projekteja)


Ohjeita: 
Tulostettavasta kappaleesta tarvitaan digitaalinen malli STL-muodossa. Myös muut tiedostomuodot tulevat kyseeseen, teemme silloin tiedostomuunnoksen itse. Jotkin tiedostomuodot (kuten Step) voivat sisältää useita fyysisiä kappaleita, ja ne vaativat käsittelyä ennen tulostamista.

Mikäli sinulla ei ole kappaleesta lainkaan digitaalista mallia, voimme auttaa sen tekemisessä skannaamalla tai mallintamalla.


Kustannukset: 
Jokainen 3D-tulostustyö on vaatimuksiltaan erilainen, tarjoamme tulostuksen hintaa tapauskohtaisesti, asiakkaan lähettämän digimallin (tai muun riittävän tuotetiedon) perusteella.

Tilaustyönä tehtävässä 3D-tulostuksessa on tulostukseen liittyvän käsityön osuus kustannuksista yleensä ratkaisevassa roolissa. Työn tuntiveloitus on luokkaa 75€ + ALV, ja tulostukseen sitoutuu työtä seuraavissa vaiheissa: Digitaalinen esikäsittely (asiakkaalla ei valmista STL-mallia), tulostustyön suunnittelu, tulosteen jälkikäsittely, prosessibyrokratia (ns. toimistokulut). Minkäänlaista työtä ei voida suorittaa alle puolen tunnin työpanoksella, ja tuntikin on lyhyt aika. Tähän päälle lasketaan laite-, materiaali- ja sähkökulut. Esineen tulostuminen kestää 1-30 tuntia, ja se tapahtuu täysin automaattisesti. Pienen ja yksinkertaisenkin tulosteen hinta nousee helposti sataan euroon, alle 60 eurolla (sis. ALV) ei yleensä voida toimittaa mitään.  Tämä on hyvä tiedostaa, kun harkitsee jonkin osan tilaamista 3D-tulostamalla.

[3D-tulostus Helsinki Espoo Vantaa, 3D-tulostuspalvelu, 3D-tulostusta, 3D-tulostamista]