Koulutus

3D-tulostuskoulutus

3D-tulostuksen käyttöönotto ei ole kovin mutkaton prosessi, jos aikaisempaa osaamista tai kokemusta ei ole. Hankitun laitteiston käyttö voi jäädä vähäiseksi ja käyttöönotto lykkääntyä jos asioiden opettelu tuntuu työläältä eikä tuloksia ala saman tien syntyä. Tämän voi välttää hankkimalla meiltä tiiviin ja kustannustehokkaan koulutuksen.

3D-tulostuksen yleiskoulutus

Kun organisaatiossa hankitaan ensimmäinen 3D-tulostin, ei kenelläkään välttämättä ole asiaan liittyvää osaamista. 3D-tulosteiden tuottaminen ei onnistu, jos perusasiat ole hallinnassa. Puolen päivän mittaisella (4h) koulutuksella koulutettavat saavat hyvän yleiskäsityksen 3D-tulostamisen periaatteista ja tulostuksessa huomioitavista seikoista. Tämä koulutus luo pohjan varsinaiselle laitekohtaiselle koulutukselle.

3D-tulostinkohtainen koulutus

Näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta, jokaisessa 3D-tulostimessa on omat niksinsä ja kikkansa. Ne voi opetella ns. kantapään kautta, jolloin yleensä syntyy epäonnistuneita tulosteita, pettymystä ja jopa laiterikkoja. Samoin tulostimen ohjausohjelmiston (ns. viipalointiohjelma) opettelu omin voimin on työlästä ja aikaavievää, ja johtaa yleensä siihen ettei ohjelmistosta ja 3D-tulostimesta saada ihan parasta mahdollista irti. 3-4 tunnin tehokoulutus antaa lentävän lähdön juuri hankitun 3D-tulostimen maksimaaliseen hyödyntämiseen. Koulutuksessa käydään kattavasti läpi ohjausohjelmiston toiminta sekä perehdytään tulostimen rakenteeseen, yleisimpiin toimenpiteisiin  ja mahdollisiin ongelmiin ja niiden ratkaisemisiin. Halitsemme ”Cura”, ”Sli3er”, ”Repetier-Host”, ”Simplify 3D”, ”PrusaSlicer” ja ”IdeaMaker” -tulostimenhallintaohjelmistot. Laitekohtainen koulutus on koettu erittäin hyödylliseksi sielläkin, missä on aikaisempaa kokemusta jostakin toisesta 3D-tulostimesta.

Koulutusten kustannukset

Karkeasti ottaen koulutuksen kustannus on 130€/h + matkakulut. Tarjoamme koulutukset aina asiakkaan toivomusten mukaan, ja 3D-tulostimen samalla hankkiville myönnämme pääsääntöisesti hyvän alennuksen. Sopiva koulutettavien määrä on 1-5 henkeä.

Ota yhteyttä aiheen tiimoilta (Yhteystiedot), niin räätälöimme tarpeisiinne soveltuvan koulutuksen pikaisellakin aikataululla.