Suuttimen puhdistusneula 0,4 mm suuttimelle (3 kpl setti)

6,70  (sis. ALV 24%)

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Suuttimen puhdistusneula

0,4 mm suuttimelle.  3 kpl setti.

– Neulan paksuus hiukan alle 0,4 mm.
– Kokonaispituus 70 mm, neula 40 mm
– Myydään yksittäispakattuna (helpottaa turvallista säilyttämistä) muovikääreeseen.
(vinkki: neulaa ei välttämättä kannata ottaa kääreestä pois, vaan neulan terävä kärki työnnetään kääreen läpi ulos esim. 30 mm, tällöin neula on helppo saada takaisin kääreeseen säilytystä varten).
– Myyntierät: 1 kpl ja 3 kpl.

Jos suutin on mennyt niin tukkoon, ettei tulostuslangan voimakaskaan työntäminen avaa suutinta, voi ainoa keino olla suuttimen irrottaminen kuumapäästä ja liottaminen asetonissa esim. 6-12h. Suuttimet eivät kuitenkaan ole välttämättä suunniteltu irroitettavaksi kuumapäästä, takaisinasennuksen tiiveys ei ehkä ole täydellinen. Lisäksi suuttimen irroittaminen ja liottaminen on työläs ja aikaavievä toimenpide.
Yksi vaihtoehto on työntää suuttimeen neula samalla kun työntää tulostuslankaa toisesta päästä (suutin lämmitettynä 220-240°C lämpötilaan). Kun neula vedetään suuttimesta ulos, tulee tukoskin yleensä pois. Tämän jälkeen on suositeltavaa tehdä kuumapään puhdistus erityisellä puhdistuslangalla (ohje).

Huom! Neulan työntäminen suuttimeen ei ole 3D-tulostinvalmistajien suosittelema toimenpide. Teräksinen neula voi vaurioittaa verrattain pehmeää, messinkistä suutinta, varsinkin jos neula on suurempi kuin suuttimen aukko. Tämän vuoksi neulan työntäminen ei ole ensisijainen puhdistusmenetelmä, vaan sitä tulisi käyttää vasta sitten kun suutinta ei muuten saada auki, esim. täysin umpeen muurautunut suutin.