Paras 3D-tulostin kotikäyttöön 2022

3D-tulostin voi olla hyödyllinen laite mihin tahansa kotiin. Nykyisin nämä laitteet ovat suhteellisen edullisia, helppokäyttöisiä ja niillä voidaan valmistaa monenlaisia esineitä kotioloissakin. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin parhaita kotikäyttöön sopivia 3D-tulostimia, jotka ovat meille tuttuja ja tunnetusti parhaita valintoja tulostusharrastukselle.

Prusa i3 MK3S+

Hintaluokka 1000 € +

Ensimmäinen suositus parhaaksi kotitulostimeksi menee Prusa i3 MK3S+ printterille. Tämä 3D-tulostin on hieman arvokkaammasta päästä, mutta jos budjettia löytyy niin erittäin varma valinta. Tämä tulostin on maailman myydyin 3D-tulostin tuhannen euron hintaluokassa. Se eroaa vastaavan rakenteen omaavista, selvästi huokeammista kiinalaistulostimista ensiluokkaisella suunnittelullaan ja laadukkaammilla komponenteillaan. Tämä johtaa ensiluokkaiseen 3D-tulostuskokemukseen. Prusa i3 MK3S+ voittaa vuodesta toiseen arvosteluja, ja on se tulostin, johon kaikkia muita tulostimia verrataan.

Tähän tulostimeen on saatavilla myös monimateriaaliyksikkö (MMU2), jolloin tulostin voi käyttää 1-5 lankaa (vaikkapa eri värejä) moniväristen kappaleiden tulostamiseksi. Samoin saatavilla on tehtaan valmistama kotelo, jonka avulla voidaan hallita hiukkaspäästöjä, pienentää käytön ääniä entisestään sekä ennen kaikkea nostaa tulostustilan lämpötilaa, joka parantaa monen materiaalin (mm. ABS ja ASA) tulostuksen laatua.

Jos edellinen Prusa i3 menee yli budjetin, tutustu myös samaiseen 3D-printteriin rakennussarjana. Jos 3D-tulostimen kokoaminen itse tuntuu luontevalta, voit säästää muutaman satasen ja saada tämän huipputulostimen edullisemmin.

Prusa Mini+ FS

Hintaluokka 500 € +

Tämä tulostin on pienempi ja yksinkertaisempi verrattuna ”isoveljeensä”, MK3:seen. Tulostusjäljessä se yltää kuitenkin samaan huippulaatuun. Prusa Mini+ eroaa vastaavan kokoluokan, selvästi huokeammista kiinalaistulostimista ensiluokkaisella suunnittelullaan ja laadukkaammilla komponenteillaan, mitkä johtavat ensiluokkaiseen 3D-tulostuskokemukseen. Hintaa Mini+ -mallilla on reilut 500 euroa.

Tätä tulostinta on saatavana sekä esikoottuna (kokoonpano 30 min…1h) että itsekoottavana sarjana (kokoonpano 8-15 tuntia). Tutustu Mini+:aan itsekoottuna.

Creality Ender-3 S1 Pro

Hintaluokka 500 € +

Tämä tulostin kilpailee samassa hintaluokassa edellisen Prusan Mini+ -mallin kanssa. Pro-malli on edelleen kehitetty versio Ender-3 S1 -tulostimesta. Todella laadukas ja toimiva 3D-printteri kotikäyttöön, jossa on suorasyöttö kaksoishammasrattailla, automaattinen pedin kalibrointi sekä 32-bittinen emolevy.

Creality Ender-3 Neo

Hintaluokka 250 € +

Edullisin suosituksemme 3D-tulostimeksi kotikäyttöön on Creality Ender-3 Neo, joka on paras vaihtoehto noin 300 euron budjetilla. Tämä on uusin versio Ender-3 -sarjassa, jonka ominaisuudet vetävät vertoja monelle selvästi kalliimmalle tulostimelle.

Flashforge Creator 3 Pro

Hintaluokka 2500 €

Niille, joille kaksi tulostuspäätä on ehdoton vaatimus, suosittelemme vahvasti Flashforge Creator 3 Pro -tulostinta. Sen kaksi itsenäistä tulostuspäätä mahdollistavat kahden kappaleen samanaikaisen tulostamisen! Vaihtoehtoisesti voit tulostaa toisella tulostuspäällä liukenevaa tukimateriaalia tai vaikkapa toista väriä (2-värikappale). Tulostin on täysin koteloitu, ja siinä on hiukkassuodatin.

Tässä lyhyessä esittelyssä sinulle 5 parasta vaihtoehtoa 3D-tulostimelle kotikäyttöön. Kallein laite on yli 2500 euroa, kun taas halvin alle 300 euroa, jokaisen edustaen hintaryhmänsä parasta ratkaisua. Jos tarvitset tarkempaa apua 3D-tulostimen valintaan, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Meille nämä tulostinmallit ovat entuudestaan tuttuja, joten osaamme auttaa sinua valinnassa omien kokemustemme pohjalta. Lisäksi meiltä saat tulostimen yleensä suoraan omasta varastosta, ilman pitkiä toimitusaikoja.

Vastaa